Pečené broskyne so zmrzlinou
Potrebujeme: 3 väčšie broskyne, päť lyžíc kryštálového cukru, štipku škorice, polievkovú lyžicu masla, 150 mililitrov smotany, vanilkovú zmrzlinu
Postup: Broskyne umyjeme, prekrojíme a vyberieme kôstku. Poukladáme ich na plech reznou stranou hore. Potrieme ich maslom a posypeme cukrom, ktorý sme zmiešali so štipkou škorice. Vložíme do vyhriatej rúry a približne desať minút pečieme na 190 stupňov Celzia.
Na prípravu karamelovej omáčky si v panvici skaramelizujeme dve lyžice cukru, do rozpusteného cukru vlejeme smotanu a rozmiešame.
Upečené broskyne prelejeme karamelovou omáčkou a do jamky po kôstke vložíme kopček vanilkovej zmrzliny.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.