Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Mrkvovo-zázvorová polievka s jogurtom

Tanier nabitý vitamínmi.

Mrkvovo-zázvorová polievka s jogurtom.Mrkvovo-zázvorová polievka s jogurtom. (Zdroj: Archív fotolia)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Mrkvovo-zázvorová polievka s jogurtom

Potrebujeme: 2 polievkové lyžice (PL) olivového oleja, 1 pokrájanú cibuľu, 900 g olúpanej a nakrájanej mrkvy, 2 nakrájané stonkové zelery, 2 PL najemno posekaného čerstvého zázvoru (asi 5 cm kúsok), 3 najemno pokrájané strúčiky cesnaku, 2 odjadierkované a pokrájané jablká odrody Granny Smith, 2 čajové lyžičky (ČL) sušeného tymianu (alebo 1 PL čerstvého), 3 - 4 šálky (š) zeleninového vývaru, 2 PL jablčného octu, soľ a čierne korenie podľa chuti, 1/2 š bieleho jogurtu, 1 ČL javorového sirupu.

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Cibuľu, mrkvu a zeler osolíme a okoreníme a opečieme na olivovom oleji vo veľkom hrnci tak, aby zelenina trocha zmäkla. Pridáme jablká, tymian, cesnak a zázvor, zakryjeme a za častého miešania varíme 15 minút, kým sa jablká nezačnú rozpadávať a zelenina nezačne hnednúť. Zalejeme vývarom, ktorý privedieme k varu, potom plameň znížime a necháme variť ďalších 15 minút, kým zelenina úplne nezmäkne. Sporák vypneme, polievku necháme chvíľu postáť a následne všetko rozmixujeme dohladka. Ak by sme chceli redšiu konzistenciu, môžeme pridať viac vývaru. Na záver zmiešame jogurt s javorovým sirupom, z ktorého trocha pridáme do taniera pri podávaní.

Zdroj: makingthymeforhealth.com

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  2. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  6. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  7. Štartuje prvý ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko
  8. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 88 433
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 672
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 380
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 449
  5. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 6 119
  6. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 458
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 231
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 508
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu