Zeleninový guláš
Potrebujeme: pol kila pevných zemiakov, jednu cibuľu, olej, 250 mililitrov zeleninového vývaru, tri mrkvy, dve červené papriky, jeden pór, 300 gramov hrášku, 200 gramov kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie, majoránku, dva strúčiky cesnaku
Postup: Vo veľkom hrnci rozohrejeme dve lyžice oleja a pridáme na kocky nakrájanú cibuľu. K opraženej cibuli dáme nakrájané zemiaky, prilejeme vývar, necháme zovrieť a prikryté varíme približne pätnásť minút. Mrkvu rozkrájame na menšie kocky, pór na kolieska a papriky na tenké rezančeky. Všetku zeleninu pridáme do hrnca vrátane hrášku a uvaríme, kým nie je mäkká. Guláš dochutíme korením a osolíme. Na záver vmiešame kyslú smotanu. Podávame s čerstvým chlebom.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.