Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Perkelt s maslovými haluškami

Chutná klasika.

(Zdroj: mal)

Kurací perkelt s maslovými haluškami

Potrebujeme: 400 gramov kuracieho mäsa (prsia, stehná bez kostí a kože), dve cibule, štyri polievkové lyžice oleja, 250 mililitrov šľahačkovej smotany

Na halušky: dve vajcia, pol kila hladkej múky, lyžičku soli, tri polievkové lyžice rozpusteného masla, 200 mililitrov perlivej minerálky

Postup: Cibuľu nakrájame na jemno a dusíme na rozpálenom oleji vo väčšom hrnci. Keď je cibuľa sklovitá, dáme dole z tepla, pridáme červenú papriku, premiešame a zalejeme pol hrnčekom horúcej vody.

SkryťVypnúť reklamu

Za občasného miešania necháme vodu odpariť a znova zalejeme vodou, postup zopakujeme, kým sa cibuľa nerozvarí a je bez prebytočnej tekutiny. V tejto fáze pridáme kuracie mäso a na chvíľu opečieme, tak aby sme papriku neprepálili. Podlejeme vodou, vývarom, podľa potreby dosolíme a dusíme. Na záver prilejeme šľahačkovú smotanu a za stáleho miešania necháme zovrieť.

Na halušky zmiešame spolu všetky suroviny a cestíčko necháme minimálne pol hodinu odpočívať. Maličké halušky hádžeme do vriacej osolenej vody, varíme päť minút, vyberieme a prepláchneme čistou vodou.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 896
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 424
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 148
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 266
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 544
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 075
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 926
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 634
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu