Nepečený tvarohový koláč s čučoriedkami
Potrebujeme: 160 g maslových sušienok, 70 g masla, 250 ml roztlačených čučoriedok, 12 g plátkového želé, 250 ml šľahačkovej smotany, 120 g cukru, 370 g jemného tvarohu.
Na želé polevu: 250 g prepasírovanej čučoriedkovej alebo ríbezľovej šťavy, 100 g cukru, 8 g plátkového želé
Postup: Šľahačkovú smotanu vyšľaháme a odložíme do chladničky. Sušienky rozdrvíme alebo rozmixujeme a zmiešame ich s rozpusteným maslom. Tortovú odopínateľnú formu vystelieme papierom na pečenie a na dno prstami natlačíme sušienkovo-maslovú zmes. Odložíme ju do chladničky.
Zatiaľ si v hrnci roztlačíme čučoriedky a dáme ich na oheň zohriať. Nesmie to vrieť. Primiešame k nim želatínu.
Vymiešame tvaroh s cukrom a potom do neho pomaly primiešame čučoriedkovú želatínovú zmes. Nakoniec pridáme ušľahanú šľahačku, dobre ale zľahka premiešame a hotovou zmesou naplníme tortovú formu. Koláč odložíme do chladničky na niekoľko hodín stuhnúť.
Potom zohrejeme ovocnú šťavu, rozpustíme v nej cukor aj želatínu a ozdobíme ňou povrch koláča.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.