Kyslá hubová polievka
Potrebujeme: hrnček zmesi čerstvých húb (môžu byť aj sušené), 4 hrnčeky vody, 1 PL masla, 1 malú cibuľu, 4 stredné zemiaky, 1 kyslú smotanu, 2 PL hladkej múky, 1 bobkový list, mletú červenú papriku, soľ, citrón alebo ocot.
Postup: Sušené huby namočíme na 30 minút do teplej vody, aby zmäkli, a prepláchneme. Vyžmýkame z nich vodu a nakrájame na menšie kúsky. Čerstvé očistíme a pokrájame. Na masle osmažíme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme huby a dusíme. Poprášime ich mletou červenou paprikou a zalejeme vodou. Pridáme nakrájané zemiaky, bobkový list, soľ a varíme do mäkka. Polievku rozmixujeme na hladký krém.
Smotanu s múkou rozšľaháme a vlejeme do polievky, podľa potreby dolejeme vodu a za stáleho miešania varíme. Polievku si môžeme dochutiť šťavou z citróna alebo octom.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.