Medové rebierka
Potrebujeme: 1,5 kg bravčových mäsitých rebierok, 10 PL medu, 8 PL sójovej omáčky, 2 strúčiky cesnaku, 3 PL oleja, suché biele víno, mletú sladkú papriku, soľ, mleté čierne korenie
Postup: Rebierka si najskôr aspoň pol hodiny predvaríme vo vode, skrátime tým čas grilovania.
Vymiešame med, sójovú omáčku, pretlačený cesnak, olej, víno, mletú papriku, soľ aj korenie.
Polovicou marinády potrieme rebierka a necháme ich asi dve hodiny odležať v chlade. Vybrať ich musíme asi hodinu pred grilovaním, aby sa ustálili na izbovej teplote. Potom rebierka rozložíme na gril a pečieme ich. Nedávame ich hneď na vysokú teplotu či prudký plameň, pretože by nám med okamžite zhorel.
Počas grilovania ich potierame zvyšnou marinádou a upečieme ich do zlatistej farby.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.