Špagety s mäsovou praženicou
Potrebujeme: balenie špagiet, 200 gramov mletého mäsa, jednu cibuľu, šesť vajec, pol kila paradajok, soľ, mleté čierne korenie, olej
Postup: Špagety dáme variť do osolenej vody, kým budú hotové, očistíme si cibuľu a pokrájame ju na drobné kúsky. Cibuľu speníme na oleji, pridáme mleté mäso a krátko opražíme. Paradajky zalejeme vriacou vodou, stiahneme z nich šupku a pokrájame. Pridáme k mäsu, posolíme, okoreníme a necháme dusiť, kým sa nestratí prebytočná voda. K podusenému mäsu vklepneme vajíčka a miešame. Uvarené špagety zlejeme a pridáme ich k mäsovej zmesi. Krátko opražíme, kým vajíčka nestuhnú.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.