Pudingáče s broskyňami
Potrebujeme: jednu veľkú konzervu broskýň (alebo akékoľvek čerstvé sezónne ovocie), jedno hotové lístkové cesto, vanilkový puding v prášku, tri lyžice cukru, 400 mililitrov mlieka
Postup: Prvý si uvaríme puding, pretože potrebujeme, aby vychladol. Postupujeme podľa štandardného návodu na obale, len mlieka dáme menej, aby bol hustejší. Časť mlieka privedieme k varu, pridáme cukor a prilejeme doň druhú časť mlieka, v ktorej sme rozmiešali pudingový prášok. Hotový puding necháme vychladnúť občas premiešame.
Broskyne necháme odkvapkať, iné ovocie umyjeme, rozkrájame, prípadne odkôstkujeme. Lístkové cesto rozvaľkáme, ideálne je použiť už rozvaľkané a pripravené na papieri na pečenie. Z cesta si nakrájame štvorce, prebytočné rozkrájame na pásiky.
Poukladáme na plech a na každom štvorci vytvoríme okraje z pripravených pásikov. Do stredu nalejeme časť pudingu a poukladáme broskyne alebo iné ovocie. Takto postupujeme, kým sa nám neminú suroviny.
Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a upečieme, kým kraje nezozlatnú.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.