Bravčové výpečky
Potrebujeme: 1,5 kila bravčovej krkovičky, štyri väčšie cibule, päť strúčikov cesnaku, lyžicu horčice, údenú mletú červenú papriku, čierne korenie, mletú rascu, vodu, olej
Postup: Pekáč potrieme olejom a vložíme doň na kocky pokrájanú krkovičku. Osolíme, okoreníme, dobre premiešame a vložíme do rozpálenej rúry. Pečieme desať minút, aby sa mäso zatiahlo. Po desiatich minútach ho vyberieme, podlejeme pol pohárom vody, vmiešame horčicu a pridáme pokrájanú cibuľu a cesnak. Pekáč zakryjeme alobalom a vložíme späť do rúry, pečieme na 180 stupňov Celzia hodinu a pol. Po hodine skontrolujeme, ak je už mäso hotové, pekáč odkryjeme, zvýšime teplotu a ešte pol hodinu dopečieme.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.