Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Hovädzí stroganov

Vyskúšajte jeden z receptov pre pomalý hrniec.

(Zdroj: Archív fotolia)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Hovädzie stroganov

Potrebujeme: 40 ml rastlinného oleja, 1 kg hovädzieho, 43 g hladkej múky, 3 čajové lyžičky (ČL) mletej horčice (najemno pomletých horčičných semiačok), 3 najemno nakrájané strúčiky cesnaku, 2 polievkové lyžice sladkej papriky, 1 natenko nakrájanú stredne veľkú cibuľu, 250 ml hovädzieho vývaru, 40 ml sójovej omáčky, 40 ml masla, 400 g na plátky pokrájaných hnedých húb, 250 ml kyslej smotany, 1 ČL mletého čierneho korenia, soľ podľa chuti, kôpor a petržlenovú vňať na podávanie

Postup: Z mäsa odstránime všetky šľachy a pokrájame ho na pásiky, hrubé asi 1,5 cm. V miske zmiešame múku, mletú horčicu a papriku. V tejto zmesi obalíme mäso, opečieme ho na panvici na polovici rozohriateho oleja tak, aby sa zatiahlo a vyberieme.

SkryťVypnúť reklamu

V tej istej panvici, kde sme zaťahovali mäso, roztopíme maslo a opečieme na ňom všetky huby dozlatista. Dáme ich vychladiť a uskladníme v chladničke, kým ich nebude treba.

Do pomalého hrnca dáme najprv cesnak a cibuľu, potom zatiahnuté mäso, prilejeme vývar a nakoniec sójovú omáčku. Varíme na nízkej teplote 7 hodín. Po uplynutí času pridáme huby, kyslú smotanu a čierne korenie, dobre pomiešame a necháme variť ďalších 30 minút. Medzitým si uvaríme ryžu alebo cestoviny ako prílohu. Podávame s kôprom a vňaťou.

Zdroj: sugarsaltandmagic.com

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 869
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 395
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 147
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 263
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 616
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 052
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 905
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 590
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu