Korzár logo Korzár
Pondelok, 20. september, 2021 | Meniny má Ľuboslav(a)KrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Hovädzí stroganov

Vyskúšajte jeden z receptov pre pomalý hrniec.

(Zdroj: Archív fotolia)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Hovädzie stroganov

Potrebujeme: 40 ml rastlinného oleja, 1 kg hovädzieho, 43 g hladkej múky, 3 čajové lyžičky (ČL) mletej horčice (najemno pomletých horčičných semiačok), 3 najemno nakrájané strúčiky cesnaku, 2 polievkové lyžice sladkej papriky, 1 natenko nakrájanú stredne veľkú cibuľu, 250 ml hovädzieho vývaru, 40 ml sójovej omáčky, 40 ml masla, 400 g na plátky pokrájaných hnedých húb, 250 ml kyslej smotany, 1 ČL mletého čierneho korenia, soľ podľa chuti, kôpor a petržlenovú vňať na podávanie

Postup: Z mäsa odstránime všetky šľachy a pokrájame ho na pásiky, hrubé asi 1,5 cm. V miske zmiešame múku, mletú horčicu a papriku. V tejto zmesi obalíme mäso, opečieme ho na panvici na polovici rozohriateho oleja tak, aby sa zatiahlo a vyberieme.

Skryť Vypnúť reklamu

V tej istej panvici, kde sme zaťahovali mäso, roztopíme maslo a opečieme na ňom všetky huby dozlatista. Dáme ich vychladiť a uskladníme v chladničke, kým ich nebude treba.

Do pomalého hrnca dáme najprv cesnak a cibuľu, potom zatiahnuté mäso, prilejeme vývar a nakoniec sójovú omáčku. Varíme na nízkej teplote 7 hodín. Po uplynutí času pridáme huby, kyslú smotanu a čierne korenie, dobre pomiešame a necháme variť ďalších 30 minút. Medzitým si uvaríme ryžu alebo cestoviny ako prílohu. Podávame s kôprom a vňaťou.

Zdroj: sugarsaltandmagic.com

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Profesionáli vedia, o čo ide. Ako si vybrať OZV a nepopáliť sa?
  2. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im?
  3. Prehľad bratislavských komunít. Čo všetko sa dá robiť so susedmi
  4. Poznáme slovenské cesty s najkrajším výhľadom!
  5. Školy sa znova môžu zapojiť do zberu starých mobilov
  6. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  7. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte
  8. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu
  9. Slovenský orloj – svetová atrakcia
  10. Predplaťte si SME.sk s garanciou vrátenia peňazí
  1. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  2. BLoKK: Z nevyužitých kancelárií v centre štýlové bývanie
  3. Aj panelák môže byť Smart
  4. Školy sa znova môžu zapojiť do zberu starých mobilov
  5. Pri uzatváraní PZP už nedominuje január
  6. "Je to dravec!" Priznáva šéfkuchár Michal Konrád
  7. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi
  8. Vystúpte z radu, postavte si moderný dom podľa seba
  9. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im?
  10. Poznáme slovenské cesty s najkrajším výhľadom!
  1. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet 9 016
  2. Slovenský orloj – svetová atrakcia 8 296
  3. Mikroplasty sú v produktoch každodennej potreby. V ktorých? 5 317
  4. Radosť zachytiť tieto krásne krivky 4 317
  5. Zodpovedné investovanie praje budúcnosti a je fér 3 505
  6. 5 tipov, ako si užiť jeseň v Bratislave a okolí 3 020
  7. Zateplenie šikmej strechy PUR penou či minerálnou vlnou? 2 850
  8. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu 2 463
  9. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte 1 711
  10. Kanceláriám ešte neodzvonilo 1 582
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Novinárka Monika Tódová.

Písali o svedkovi Petrovi Tóthovi.


2 h
Šéfredaktorka denníka SME Beata Balogová

Trestné oznámenie podal Peter Tóth, ktorý sledoval novinárov pre Kočnera.


41m

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop
Skryť Zatvoriť reklamu