Pečená tekvicová ovsená kaša
Potrebujeme: 2,75 šálky (š) ovsených vločiek, 2 čajové lyžičky (ČL) tekvicového korenia, 1 ČL prášku do pečiva, 0,25 ČL soli, 1 š tekvicové pyré, 1 š mlieka, 2 vajíčka, 0,3 š medu alebo javorového sirupu, 0,25 š masla alebo roztopeného kokosového oleja, 2 ČL vanilkového exktraktu (alebo balíček vanilkového cukru), 0,5 š nasekaných pekanových orechov (lebo iných podľa chuti)
Postup: Rúru predhrejeme na 180 stupňov a štvorcový plech s hranou cca 23 cm vymastíme olejom alebo maslom. V miske zmiešame všetky suroviny a prelejeme do pripraveného plechu. Na vrch môžeme posypať ďalšími orechami a dáme zapiecť na 30 - 34 minút. Pred podávaním počkáme 5 minút. Na záver polejeme podľa chuti javorovým sirupom a podávame s jogurtom alebo poliate mliekom.
Zdroj: therealfooddietitians.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.