Korzár logo Korzár
Pondelok, 20. september, 2021 | Meniny má Ľuboslav(a)KrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Pečeňová nátierka

Chuť, ktorá sa dá buď milovať, alebo nenávidieť.

(Zdroj: Pixabay/cc/Dreblow)

Pečeňová nátierka

Potrebujeme: 450 g očistených kuracích pečienok, 340 g nakrájanej cibule, asi 85 g krémového syra (podľa chuti aj viac), 1/3 š olivového oleja (alebo podľa potreby), 1 čajovú lyžičku (ČL) cesnakovej pasty, 1/2 ČL mletého čierneho korenia, 2 polievkové lyžice (PL) medu alebo javorového sirupu, 1 PL lístkov čerstvého oregana, 3/4 š bieleho vína, 1/2 ČL čili korenia (voliteľné), 1/2 ČL rasce (voliteľné).

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup: Najprv si pripravíme cesnakovú pastu tak, že v mažiari poriadne popučíme strúčiky so soľou.

Skryť Vypnúť reklamu

Na troche oleja necháme zhnednúť cibuľu. Keďže to chvíľu trvá, medzitým si pripravíme ostatné suroviny a očistíme kuracie pečene. Tie potom dáme opiecť k cibuli a počas procesu ich párkrát pootáčame. Keď nadobudnú béžovo-sivú farbu, pridáme oregano, med a ostatné koreniny spolu s troškou bieleho vína.

Keď sa omáčka zredukuje, pečienky odstavíme.

Všetko z panvice rozmixujeme spolu s krémovým syrom dohladka a podľa potreby ešte dochutíme.

Nátierka vydrží zakrytá v chladničke päť dní.

Zdroj: tasteofbeirut.com

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Poznáme slovenské cesty s najkrajším výhľadom!
  2. Profesionáli vedia, o čo ide. Ako si vybrať OZV a nepopáliť sa?
  3. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im?
  4. Prehľad bratislavských komunít. Čo všetko sa dá robiť so susedmi
  5. Školy sa znova môžu zapojiť do zberu starých mobilov
  6. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  7. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte
  8. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu
  9. Slovenský orloj – svetová atrakcia
  10. Kanceláriám ešte neodzvonilo
  1. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  2. BLoKK: Z nevyužitých kancelárií v centre štýlové bývanie
  3. Aj panelák môže byť Smart
  4. Školy sa znova môžu zapojiť do zberu starých mobilov
  5. Pri uzatváraní PZP už nedominuje január
  6. "Je to dravec!" Priznáva šéfkuchár Michal Konrád
  7. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi
  8. Vystúpte z radu, postavte si moderný dom podľa seba
  9. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im?
  10. Poznáme slovenské cesty s najkrajším výhľadom!
  1. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet 9 034
  2. Slovenský orloj – svetová atrakcia 8 321
  3. Mikroplasty sú v produktoch každodennej potreby. V ktorých? 5 207
  4. Radosť zachytiť tieto krásne krivky 4 317
  5. Zodpovedné investovanie praje budúcnosti a je fér 3 503
  6. 5 tipov, ako si užiť jeseň v Bratislave a okolí 3 022
  7. Zateplenie šikmej strechy PUR penou či minerálnou vlnou? 2 853
  8. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu 2 471
  9. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte 1 717
  10. Kanceláriám ešte neodzvonilo 1 586
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Novinárka Monika Tódová.

Písali o svedkovi Petrovi Tóthovi.


2 h
Šéfredaktorka denníka SME Beata Balogová

Trestné oznámenie podal Peter Tóth, ktorý sledoval novinárov pre Kočnera.


51m

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop
Skryť Zatvoriť reklamu