Pečeňová nátierka
Potrebujeme: 450 g očistených kuracích pečienok, 340 g nakrájanej cibule, asi 85 g krémového syra (podľa chuti aj viac), 1/3 š olivového oleja (alebo podľa potreby), 1 čajovú lyžičku (ČL) cesnakovej pasty, 1/2 ČL mletého čierneho korenia, 2 polievkové lyžice (PL) medu alebo javorového sirupu, 1 PL lístkov čerstvého oregana, 3/4 š bieleho vína, 1/2 ČL čili korenia (voliteľné), 1/2 ČL rasce (voliteľné).
Postup: Najprv si pripravíme cesnakovú pastu tak, že v mažiari poriadne popučíme strúčiky so soľou.
Na troche oleja necháme zhnednúť cibuľu. Keďže to chvíľu trvá, medzitým si pripravíme ostatné suroviny a očistíme kuracie pečene. Tie potom dáme opiecť k cibuli a počas procesu ich párkrát pootáčame. Keď nadobudnú béžovo-sivú farbu, pridáme oregano, med a ostatné koreniny spolu s troškou bieleho vína.
Keď sa omáčka zredukuje, pečienky odstavíme.
Všetko z panvice rozmixujeme spolu s krémovým syrom dohladka a podľa potreby ešte dochutíme.
Nátierka vydrží zakrytá v chladničke päť dní.
Zdroj: tasteofbeirut.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.