Letný zemiakový šalát
Potrebujeme: kilo malých zemiakov, jednu cibuľu, ocot, cukor, soľ, pol kocky bujónu, kôpor
Postup: Zemiaky uvaríme v šupke. Kým chladnú pripravíme si nálev. Do hrnca nalejeme dva decilitre vody, dve polievkové lyžice octu, lyžicu cukru, pol malej lyžičky soli a polovicu bujónu. Necháme zovrieť. Cibuľu očistíme a pokrájame na tenké mesiačiky. Vriacim nálevom cibuľu zalejeme a necháme vychladnúť. Zemiaky rozkrájame na väčšie kúsky, pridáme k nim pokrájaný kôpor a všetko zalejeme nálevom s cibuľou. Dôkladne, ale jemne premiešame, aby sme zemiaky nepopučili. Šalát necháme odstáť v chladničke minimálne pol dňa.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.