Korzár logo Korzár

Pečieme s Korzárom: Makové buchty s čučoriedkovým kompótom

Domáce dobroty ako od babičky.

(Zdroj: pexels.com/Maria Orlova)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Makové buchty s čučoriedkovým kompótom

Potrebujeme na buchty: 500 g múky 1 balenie sušeného aktívneho droždia 50 g cukru, 75 g mletého maku, 200 ml mlieka, 2 vajíčka, 80 g mäkkého masla

Na kompót: 400g čučoriedok, 40 - 60 g cukru, 1 (čajovú lyžičku) ČL vanilkového extraktu alebo 1 balenie vanilkového cukru, 1,5 ČL kukuričného škrobu

Postup: Čučoriedky spolu s cukrom a extraktom (alebo vanilkovým cukrom) varíme asi 2-3 minúty, potom pridáme škrob, rozmiešaný v 2 lyžičkách studenej vody, a privedieme k varu. Odstavíme a necháme vychladnúť.

SkryťVypnúť reklamu

V miske spolu zmiešame múku, sušené droždie, cukor, štipku soli a mletý mak. Pridáme vlažné mlieko, maslo nakrájané na kocky a vajíčka a všetko vyhnetieme do cesta. Prikryjeme ho fóliou a necháme postáť na teplom mieste hodinu, kým nezdvojnásobí svoj objem. Potom ho krátko prehnetime na pomúčenej doske, vyformujeme do hrubého hada, pokrájame na 12 až 15 kúskov a tie vytvarujeme do guličiek. Poukladáme ich vedľa seba do menšieho vymasteného plechu alebo zapekacej nádoby, prikryjeme a necháme kysnúť ešte 30 minút.

Medzitým nahrejeme rúru na 180 stupňov. Po nakysnutí buchty potrieme roztopeným maslom a vložíme do rúry na 25 až 30 minút, kým nebudú zlatisté. Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom a poliať čučoriedkovým kompótom a redším vanilkovým pudingom.

SkryťVypnúť reklamu

Zdroj: klaraslife.com

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  2. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  6. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  7. Štartuje prvý ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko
  8. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 91 639
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 801
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 485
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 457
  5. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 5 786
  6. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 564
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 251
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 612
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu