Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Šťavnaté kuracie fašírky s horčicou

Tip na nedeľný obed.

(Zdroj: AdobeStock)

Šťavnaté kuracie fašírky s horčicou

Potrebujeme: 4 kuracie prsia, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať, 2 vajcia, dve polievkové lyžice horčice, 2 lyžičky majoránky, soľ, čierne korenie, trochu strúhaného tvrdého syra, strúhanku

Postup: Kuracie mäso umyjeme a rozsekáme na čo najjemnejšie. Masu z kuracieho mäsa si dáme do misky. Očistíme cibuľu a strúčiky cesnaku, pridáme k nim čerstvú petržlenovú vňať a všetko rozkrájame na drobné kúsky. Pridáme k mäsu a zamiešame. Ako ďalšiu pridáme horčicu a všetky koreniny, tiež hrsť strúhaného syra a obe vajíčka. Do zmesi postupne pridávame strúhanku, toľko, aby sme v dlaniach vedeli vytvoriť fašírky, ktoré sa nerozpadnú. Po pridaní strúhanky chvíľu čakáme, aby stihla nasať tekutinu. Z hotovej zmesi si naberáme do dlaní rovnaké guličky, ktoré vytvarujeme do tvaru fašírky, povrch obalíme v strúhanke a pečieme na panvici s olejom, kým nezozlatnú.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 856
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 367
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 146
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 262
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 663
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 043
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 897
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 563
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu