Korzár logo Korzár
Piatok, 30. júl, 2021 | Meniny má LibušaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Pečené bravčové karé s balzamikovou marinádou

Obed, na ktorom si pochutí celá rodina.

(Zdroj: AdobeStock)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pečené bravčové karé s balzamikovou marinádou

Potrebujeme: 160 ml balzamikového octu, 60 ml medu, 45 ml olivového oleja, 45 ml sójovej omáčky, 5 cm kúsok zázvoru, 4 až 5 strúčikov cesnaku, 2 polievkové lyžice (PL) pálivej omáčky, mleté čierne korenie, 1 PL rybacej omáčky (voliteľné), 1 - 1,25 kg bravčového karé bez kostí

Postup: Zázvor a cesnak olúpeme a nakrájame nadrobno. V miske zmiešame balzamikový ocot, med, olej, sójovú omáčku, zázvor, cesnak, pálivú a rybaciu omáčku. Marinádu prelejeme do zipsovacieho vrecka, vložíme do nej karé, zatvoríme tak, aby sme vytlačili prebytočný vzduch a dáme odstáť do chladničky na 24 hodín. Počas toho párkrát vrecko popretáčame.

Skryť Vypnúť reklamu

Rúru predhrejeme na 190 stupňov. Mäso položíme do plytkého pekáča a podlejeme vodou tak, aby siahala do výšky 1 cm. Ak máme doma nejaké otvorené zvyšné biele víno, môžeme použiť aj to.

Mäso dáme piecť na 50 minút až hodinu. Počas procesu ho každých 10 až 15 minút hojne polievame zvyšnou marinádou, vodou alebo vínom. Pred krájaním karé necháme odstáť a vychladnúť asi na 10 minút pod alobalom, pričom ho ešte párkrát polejeme.

Zdroj: davidlebovitz.com

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Jeden deň na Bratislavu nestačí
  2. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  3. Vyberte sa na výlet s cyklobusom
  4. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021
  5. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  6. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  7. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  8. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach?
  9. Lenivý brunch s Muchom
  10. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti
  1. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021
  2. Vyberte sa na výlet s cyklobusom
  3. Nepodceňujte rozmiestnenie zásuviek a vypínačov
  4. Hrotka: Sporiteľne ťahajú za kratší koniec. Musíme reagovať
  5. Slováci čoraz viac nakupujú pivo vo vratných fľašiach
  6. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  7. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  8. Jeden deň na Bratislavu nestačí
  9. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  10. Do portfólia Proxenty pribudol projekt na Šancovej
  1. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti 11 686
  2. Prečo by ste si nemali odoprieť balenú bagetu? 5 069
  3. Nová sála i námestie. Trnavské Mýto sa stane novým centrom 3 381
  4. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 3 356
  5. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky 3 274
  6. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu 3 175
  7. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach? 3 163
  8. Ako sa nepripraviť o zákazníkov bez hotovosti 2 417
  9. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké? 2 393
  10. Slovenské čučoriedky? Nemusíte ísť do lesa, kúpite ich v reťazci 2 038
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Boris Kollár počas tlačovej konferencie Sme rodina.

Bratislava sa ako jediná priblíži k 70-percentnej zaočkovanosti.


11 h
Jakub Grigar na OH Tokio 2020 / 2021.

Sledujte online letnú olympiádu.


Sportnet 3 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Najmä hrude odhaľujú muži politici na celom svete.


a 1 ďalší 3 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop