Karfiolové karí
Potrebujeme: jeden karfiol, pol kila zemiakov, jednu cibuľu, olej, dva strúčiky cesnaku, dve lyžice karí korenia, pol litra vývaru, 150 gramov mrazeného hrášku, jednu mrkvu, 100 gramov smotany, dve lyžice škrobu, soľ, mleté čierne korenie
Postup: Karfiol a zemiaky rozkrájame na menšie kúsky, to isté urobíme aj s cibuľou a presunieme ju do panvice. Cibuľu opražíme na oleji, pridáme pretlačený cesnak, zemiaky s karfiolom a mrkvu pokrájanú na kolieska. Krátko opečieme, zasypeme karí korením a opäť orestujeme, aby sa korenie rozvoňalo. Zalejeme vývarom a varíme, kým zelenina nezmäkne, pred koncom prisypeme hrášok. Škrob rozmiešame v smotane a vlejeme k zelenine. Na záver dokoreníme a osolíme podľa vlastných preferencií.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.