Korzár logo Korzár
Piatok, 30. júl, 2021 | Meniny má LibušaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Fazuľový hrniec

Sýte jedlo na chatu.

(Zdroj: pexels.com)

Fazuľový hrniec

Potrebujeme: 200 gramov červenej a bielej fazule, 100 gramov údenej slaniny, jednu veľkú cibuľu, dva strúčiky cesnaku, tri mrkvy, dve lyžice oleja, 750 mililitrov vývaru, lyžicu mletej červenej papriky, dva bobkové listy, soľ, čierne korenie, 400 gramov paradajok

Postup: Fazuľu namočíme cez noc, na druhý deň ju prepláchneme, dáme do hrnca a zalejeme vodou, aby bola ponorená. Varíme približne 45 minút. Slaninu nakrájame na kocky, cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Mrkvu očistíme a rozkrájame na kolieska.

Skryť Vypnúť reklamu

Vo veľkom hrnci najprv rozohrejeme olej, pridáme slaninu a opražíme, pridáme cibuľu a cesnak, opražíme a pridáme aj mrkvu, krátko premiešame a pridáme rozkrájané paradajky (alebo konzervované paradajky). Osolíme, okoreníme, vhodíme dva bobkové listy a dusíme štvrť hodinu.

Ak by sa voda z paradajok vyparila skôr, prilejeme vývar. Po štvrťhodine pridáme k zmesi fazuľu a dolejeme vývar. Varíme, kým nie sú všetky ingrediencie mäkké.

Podávame s čerstvým chlebom.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  2. Vyberte sa na výlet s cyklobusom
  3. Jeden deň na Bratislavu nestačí
  4. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021
  5. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  6. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  7. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  8. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach?
  9. Lenivý brunch s Muchom
  10. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti
  1. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021
  2. Vyberte sa na výlet s cyklobusom
  3. Nepodceňujte rozmiestnenie zásuviek a vypínačov
  4. Hrotka: Sporiteľne ťahajú za kratší koniec. Musíme reagovať
  5. Slováci čoraz viac nakupujú pivo vo vratných fľašiach
  6. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  7. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  8. Jeden deň na Bratislavu nestačí
  9. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  10. Do portfólia Proxenty pribudol projekt na Šancovej
  1. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti 10 061
  2. Prečo by ste si nemali odoprieť balenú bagetu? 4 589
  3. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky 3 503
  4. Nová sála i námestie. Trnavské Mýto sa stane novým centrom 3 390
  5. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 3 347
  6. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach? 3 240
  7. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu 3 188
  8. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké? 2 459
  9. Ako sa nepripraviť o zákazníkov bez hotovosti 2 262
  10. Jeden deň na Bratislavu nestačí 1 935
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Slovenský reprezentant vo vodnom slalome Jakub Grigar.

Sledujte s nami ONLINE prenos z finále K1 mužov.


Sportnet 58m
Boris Kollár počas tlačovej konferencie Sme rodina.

Bratislava sa ako jediná priblíži k 70-percentnej zaočkovanosti.


18 h

Keď politici hovoria, že Bratislava nie je Slovensko, myslia to ako niečo negatívne. Prečo?


Výber šéfredaktorky - Beata Balogová

Beata Balogová vyberá najlepšie články týždňa.


14 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop