Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Fazuľový hrniec

Sýte jedlo na chatu.

(Zdroj: pexels.com)

Fazuľový hrniec

Potrebujeme: 200 gramov červenej a bielej fazule, 100 gramov údenej slaniny, jednu veľkú cibuľu, dva strúčiky cesnaku, tri mrkvy, dve lyžice oleja, 750 mililitrov vývaru, lyžicu mletej červenej papriky, dva bobkové listy, soľ, čierne korenie, 400 gramov paradajok

Postup: Fazuľu namočíme cez noc, na druhý deň ju prepláchneme, dáme do hrnca a zalejeme vodou, aby bola ponorená. Varíme približne 45 minút. Slaninu nakrájame na kocky, cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Mrkvu očistíme a rozkrájame na kolieska.

SkryťVypnúť reklamu

Vo veľkom hrnci najprv rozohrejeme olej, pridáme slaninu a opražíme, pridáme cibuľu a cesnak, opražíme a pridáme aj mrkvu, krátko premiešame a pridáme rozkrájané paradajky (alebo konzervované paradajky). Osolíme, okoreníme, vhodíme dva bobkové listy a dusíme štvrť hodinu.

Ak by sa voda z paradajok vyparila skôr, prilejeme vývar. Po štvrťhodine pridáme k zmesi fazuľu a dolejeme vývar. Varíme, kým nie sú všetky ingrediencie mäkké.

Podávame s čerstvým chlebom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 842
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 353
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 146
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 262
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 680
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 039
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 890
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 552
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu