Grilované krevety na ihlici
Potrebujeme: 450 g veľkých olúpaných kreviet, 1/2 šálky olivového oleja, 2 veľké nahrubo nakrájané strúčiky cesnaku, 1 polievkovú lyžicu hnedého cukru, 1 čajovú lyžičku (ČL) najemno nakrájanej zelenej jelapeno papriky, 1 ČL údenej papriky, 1 ČL čili korenia, 1 ČL sušenej cibule, 1 ČL sušeného cesnaku, 1 ČL rasce, 1 ČL soli, 1/2 ČL mletého čierneho korenia, 2 ČL tequily (voliteľné), tenké plátky a mesiačiky limetky, nasekaný koriander
Postup: Krevety sa môžu, ale aj nemusia grilovať na ihliciach, ale ak sa rozhodneme používať drevené, najprv si ich namočíme. Všetky suroviny okrem kreviet, tequily, koriandra a limetky vymixujeme dohladka. Vzniknutú marinádu nalejeme na krevety, prikryjeme ich a dáme odstáť do chladničky na 2 až 3 hodiny, pričom v polovici marinovania ich opatrne otočíme. Ak chceme použiť aj tequilu, po vybratí kreviet z chladničky ich ňou polejeme a opatrne zamiešame.
Krevety napichneme na ihly a prestriedame ich s plátkami limetky, preloženými na polovicu. Gril si zahrejeme na strednú teplotu a rošt dobre naolejujeme. Pripravené krevety opekáme z každej strany asi 3 - 4 minúty, alebo kým neprestanú byť priesvitné. Na záver ich pokvapkáme zvyšnou limetkou a posypeme koriandrom.
Zdroj: afarmgirlsdabbles.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.