Korzár logo Korzár
Streda, 28. júl, 2021 | Meniny má KrištofKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Grilovaný losos s jahodovo-balzamikovou glazúrou

Vyvážená sladko-slaná letná chuť.

(Zdroj: Archív Fotolia)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Losos s jahodovo-balzamikovou glazúrou

Potrebujeme na lososa: 4 lososové filety, olivový olej, soľ a mleté čierne korenie, čerstvé jahody

Na glazúru: 2 šálky (š) čerstvých jahôd, 3/4 š balzamikového octu, 2 polievkové lyžice (PL) javorového sirupu, 1 PL hnedého cukru, 1 čajovú lyžičku dijonskej horčice, 1 najemno nakrájaný strúčik cesnaku

Postup: Jahody dobre umyjeme, zlejeme a pokrájame na malé kúsky. V hrnci zmiešame balzamikový ocot, hnedý cukor, javorový sirup, horčicu a cesnak a privedieme k varu. Teplotu následne znížime a necháme nezakryté variť, kým sa omáčka nezredukuje na polovicu. Potom pridáme jahody a pokračujeme vo varení ďalšie asi 2 minúty, kým nezmäknú - môžeme ich počas miešania chrbtom varešky trocha popučiť. Odstavíme a glazúru necháme trocha vychladnúť.

Skryť Vypnúť reklamu

Ak budeme grilovať v rúre, plech si potrieme olejom, ak na grile, zahrejeme si ho na 200 stupňov a použijeme nepriľnavú fóliu. Lososa položíme kožou dole, vrch pokvapkáme olejom, posypeme soľou a čiernym korením a pečieme (alebo grilujeme), kým ryba nebude hotová - rátame 10 minút na 2,5 centimetra hrúbky. Hneď ako lososa vyberieme, polejeme ho polovicou glazúry. Podávame aj s čerstvými jahodami.

Zdroj: snowflakesandcoffeecakes.com

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Kravy jedia srvátku. Výrobky vďaka tomu nemajú konkurenciu
  2. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  3. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu
  4. Túto bagetu jedia Slováci už 24 rokov. Čo nám chutí najviac?
  5. M. Šmigura: Pozeráme sa smerom na Varšavu
  6. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  7. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  8. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach?
  9. Lenivý brunch s Muchom
  10. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti
  1. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  2. Do portfólia Proxenty pribudol projekt na Šancovej
  3. 60 rokov tradície s ekologickým srdcom a modernou víziou
  4. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  5. Keď ekológia spája
  6. Wüstenrot predstavuje novú stratégiu pre slovenský trh
  7. Na zmenu zdravotnej poisťovne vám po novom stačia 3 minúty
  8. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  9. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  10. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  1. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti 11 005
  2. Prečo by ste si nemali odoprieť balenú bagetu? 5 231
  3. Od Česka až po Jadran 3 978
  4. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 3 871
  5. Slovenské čučoriedky? Nemusíte ísť do lesa, kúpite ich v reťazci 3 474
  6. Nová sála i námestie. Trnavské Mýto sa stane novým centrom 3 225
  7. Ako sa nepripraviť o zákazníkov bez hotovosti 3 164
  8. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu 2 492
  9. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach? 2 458
  10. Sudoku na leto: Nenechajte sivé bunky zaháľať ani cez prázdniny 2 205
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Rozhovory ZKH: Martin Poliačik.

Ako sa rozprávať s rodinou, ktorá prepadne konšpiráciám?


a 1 ďalší 23 h

Všetky okresy zostávajú aj od začiatku augusta zelené.


49m
Európske veci - Najdôležitejšie udalosti z európskej politiky, komentáre a analýzy.

Než sa vyroja ochrancovia prirodzeného práva človeka na spaľovací motor, mali by sme vedieť toto.


20. júl

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop