Citrónové cestoviny so sušenými paradajkami
Potrebujeme: 225 g špagiet alebo iných dlhých cestovín, 1 nakrájanú malú cibuľu alebo 2 šalotky, 4 natenko nakrájané strúčiky cesnaku, 3 šálky (š) listovej zeleniny podľa chuti (napríklad špenát, kučeravý kel alebo cviklové listy), 1/2 čajovej lyžičky morskej soli, štipku mletého čierneho korenia, 3 š vody, 225 g nakrájaných sušených paradajok v olivovom oleji, kôra a šťava z 2 citrónov, čili korenie, strúhaný syr na vrch
Postup: Vo veľkom hrnci zahrejeme 2 lyžice oleja zo sušených paradajok, na ktorom orestujeme cibuľu a cesnak. Potom prihodíme listovú zeleninu, soľ a korenie a všetko zalejeme vodou. Ak však používame špenát, s jeho pridaním ešte počkáme. Keď voda zovrie, prihodíme cestoviny, hrniec zakryjeme a uvaríme ich podľa návodu na obale. Potom sporák vypneme a primiešame od prebytočného oleja vyžmýkané sušené paradajky, prípadne aj špenát. Dochutíme citrónovou šťavou a kôrou, podľa chuti a potreby aj čili korením a miešame, kým špenát nezvädne. Na záver posypeme strúhaným syrom, napríklad parmezánom.
Zdroj: makingthymeforhealth.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.