Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Jednoduchý jahodový koláč

Sladké dobroty zo záhradky priamo na plech.

(Zdroj: Archív fotolia)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Jednoduchý jahodový koláč

Potrebujeme: 1 šálku (š) ovsenej múky (alebo najemno pomletých a preosiatych ovsených vločiek), 1 š mandľovej múky (alebo najemno pomletých a preosiatych blanšírovaných mandlí), 1/2 čajovej lyžičky (ČL) morskej soli, 2 vajíčka, 1/4 š (bezlaktózového) mlieka, 1/2 š (bezlaktózového) jogurtu, 1/3 š medu alebo javorového sirupu, 1 ČL vanilkového extraktu (dá sa nahradiť za vanilkový cukor), 1/4 š roztopeného a vychladeného kokosového oleja, 450 g očistených a rozpoltených jahôd

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Rúru predhreje ma 180 stupňov a vymastíme si tortovú formu s priemerom 23 centimetrov. Vo veľkej miske zmiešame všetky suché suroviny tak, aby nezostal žiadne hrudky. Samostatne vymiešame vajíčka, mlieko, jogurt, med alebo sirup a vanilkový extrakt, ak ho používame. Nakoniec pridáme aj kokosový olej. Tekutú a suchú zmes spojíme dokopy a vytvoríme hladké cesto, ktoré prelejeme do pripravenej formy. Na vrch poukladáme polovice jahôd a dáme na 10 minút do rúry. Potom teplotu znížime na 160 stupňov a pokračujeme v pečení ďalších približne 45 minút. Hotový koláč by mal byť pevný a zlatohnedý. Pred krájaním necháme vychladnúť. Podávame so šľahačkou.

Zdroj: makingthymeforhealth.com

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 896
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 424
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 148
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 266
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 544
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 075
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 926
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 634
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu