Grilovaný ananás so sladkou čili glazúrou
Potrebujeme: 1 olúpaný a na hranolčeky nakrájaný čerstvý ananás, 1/4 šálky (š) masla, 1/3 š hnedého cukru, 1/2 š čerstvej pomarančovej šťavy, 2 polievkové lyžice (PL) čerstvej limetkovej šťavy, 2 PL sladkej čili omáčky, 1/4 čajovej lyžičky (ČL) čili korenia, 1/4 ČL soli, 1/4 ČL mletého čierneho korenia, štipku mletých klinčekov.
Postup: Na sporáku si roztopíme maslo a v ňom hnedý cukor. Opatrne primiešame pomarančovú šťavu, sladkú čili omáčku, soľ, korenie, klinčeky a čili korenie. Zmes privedieme k varu a miešame, kým sa zmes nezredukuje na asi polovicu šálky (125 ml) a nezhustne na konzistenciu riedkeho sirupu. Glazúru odstavíme, zamiešame limetkovú šťavu a necháme chladnúť asi 10 minút. Ananás poukladáme na plech, polejeme dvoma tretinami glazúry a pootáčame, aby sa dobre obalili z každej strany. Dáme na gril rozohriaty na strednú teplotu na asi 8 až 10 minút, kým sa nevytvoria hnedé pásiky. Počas procesu otáčame a podľa potreby môžeme ešte potrieť zvyšnou glazúrou.
Zdroj: snowflakesandcoffeecakes.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.