Vyprážané jablká v cestíčku
Potrebujeme: tri veľké jablká, šťavu z polovice citróna, dve vajcia, soľ, 150 gramov hladkej múky, pol vrecúška kypriaceho prášku, tri lyžice oleja, 125 mililitrov mlieka, škoricový cukor, tuk na vyprážanie
Postup: Jablká ošúpeme, vykrojíme jadrovník a pokrájame na kolieska hrubé približne jeden centimeter. Aby nezhnedli, pokvapkáme ich citrónovou šťavou. Na cestíčko zmiešame múku s kypriacim práškom, pridáme žĺtky a mlieko. K hladkému cestu primiešame aj sneh z bielkov. V hrnci rozohrejeme väčšie množstvo tuku, malo by ho byť toľko, aby sa jablká nedotýkali dna, ale v tuku plávali. Kolieska obaľujeme v cestíčku a ukladáme do rozohriateho tuku, v polovici pečenia otočíme. Vypražené jabĺčka necháme odkvapkať na kuchynskej papierovej utierke a posypeme škoricovým cukrom.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.