Losos vo whisky marináde
Potrebujeme: 1 polievkovú lyžicu (PL) olivového oleja, 1 PL medu, 1 PL pikantnej horčice, 2 PL írskej whisky, 2 PL jablčného octu, 1 čajovú lyžičku (ČL) sušeného tymianu, 1 ČL citrónovej kôry, soľ a mleté čierne korenie, 400 – 450 g lososa (filety)
Postup: Všetky suroviny okrem lososa zmiešame v miske. Filety osolíme a ochutíme mletým čiernym korením z oboch strán. Zalejeme marinádou a necháme odstáť v chladničke aspoň hodinu, najviac však štyri. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Malý plech vyložíme silikónovou podložkou alebo vymastíme olejom, uložíme naň namarinovaného lososa a pečieme ho 12 až 20 minút, pričom ho v polovici potrieme zostatkovou marinádou. Podávame s mesiačikom citróna.
Zdroj: sumptuosspoonfuls.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.