Syrové toasty na grile
Potrebujeme: 16 plátkov toastového chleba, 250 gramov výrazného syra (gouda, čedar, ementál), 100 gramov masla
Všetky plátky chleba natrieme maslom. Polovicu z nich posypeme nastrúhaným syrom a priklopíme maslovým chlebom. Dobre pritlačíme. Grilujeme z každej strany približne 3-5 minút. Toasty by mali byť na povrchu chrumkavé a zvnútra vláčne od masla a syra.
Ratatouille na ihle
Potrebujeme: červenú papriku, žltú papriku, zelenú papriku, cibuľu, 8 malých paradajok, 8 malých šampiňónov, cuketu, menší baklažán, 2 strúčiky cesnaku, olej, soľ, mletý zázvor
Zeleninu umyjeme a rozkrájame na požadované tvary, papriku na kocky, paradajky a šampiňóny na polovice, cibuľu, cuketu a baklažán na kolieska. Striedavo ponapichujeme na grilovacie ihly alebo špajdle. Zmiešame olej s cesnakom a zázvorom. Pripravenou marinádou potrieme zeleninu a osolíme. Grilujeme niekoľko minút z každej strany.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.