Plnené papriky
Potrebujem: 100 gramov ryže, štyri veľké farebné papriky, jednu cibuľu, strúčik cesnaku, dve lyžice oleja, 500 gramov mletého mäsa, mleté čierne korenie, soľ, mletú rascu, oreganu, 500 gramov drvených paradajok v konzerve
Postup: Ryžu uvaríme v osolenej vode. Kým sa ryža varí umyjeme papriky, z každej odkrojíme kúsok, aby stabilne stála a tiež odkrojíme vrch. Papriky zbavíme jadra so semienkami. Cibuľu a cesnak nakrájame na drobné kúsky. V panvici rozohrejeme olej a opečieme cesnak a cibuľu, pridáme mleté mäso, všetko okoreníme a osolíme. Chvíľu podusíme a na záver pridáme paradajky a ryžu. Mäsovú zmes rovnomerne rozvrstvíme do paprík. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia približne pol hodinu.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.