Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Zemiakovo-pórová polievka so slaninou

Ako stvorená na sýty nedeľný obed.

Zemiakovo-pórová polievka so slaninou.Zemiakovo-pórová polievka so slaninou. (Zdroj: Adobe Stock)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zemiakovo-pórová polievka so slaninou

Potrebujeme: 4 - 5 nadrobno nakrájaných pásikov slaniny, 1 veľký pór nakrájaný natenko, 2 nadrobno pokrájané stonky zelera, polovicu stredne veľkej žltej cibule, 5 strúčikov cesnaku, 3/4 čajovej lyžičky (ČL) sušeného tymianu alebo 2 ČL čerstvého, 1/2 ČL sušenej petržlenovej vňate alebo 1 polievkovú lyžicu čerstvej, soľ, 1 kg zemiakov, 3 - 3 a ½ šálky kuracieho alebo zeleninového vývaru.

Postup: Zemiaky dobre umyjeme a aj so šupkou nakrájame na menšie kocky. Vo veľkom hrnci opečieme kúsky slaniny dochrumkava a preložíme ich na papierovú utierku vysušiť. Do toho istého hrnca potom pridáme k rozpustenému tuku zo slaniny nakrájaný pór (len bielu a svetlozelenú časť), zeler a cibuľu. Miešame asi 7 - 8 minút, kým cibuľa nezačne mäknúť. Potom pridáme najemno nakrájaný cesnak a ešte krátko zamiešame. Z vývaru si oddelíme polovicu šálky na neskôr, zvyšok vylejeme do hrnca, pripojíme aj všetky ostatné suroviny okrem slaniny a polievku privedieme k varu. Hneď potom plameň stíšime a necháme variť zakrytú aspoň 20 minút alebo kým zemiaky nezmäknú. Potom polovicu až tri štvrtiny polievky oddelíme, rozmixujeme ponorným mixérom a vlejeme späť do hrnca. Odloženú časť vývaru môžeme teraz použiť na zriedenie polievky, ak sa nám zdá veľmi hustá. Podľa potreby ešte dosolíme a na záver vmiešame slaninu.

SkryťVypnúť reklamu

Zdroj: therealfoodeds.com

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  2. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  6. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  7. Štartuje prvý ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko
  8. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 87 630
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 646
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 354
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 449
  5. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 6 204
  6. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 436
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 226
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 486
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu