Bravčové karé plnené kuracím mäsom a špargľou
Potrebujeme: 800 g bravčového karé, 2 vajíčka, 500 g zemiakov, 500 g kuracích pŕs, 200 ml smotany na šľahanie, 20 ks čerstvej špargle (môže byť aj zaváraná), 80 g tvrdého syra, olej, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, karí korenie, hovädzí, bravčový alebo hydinový vývar
Postup: Zemiaky uvaríme v šupke a necháme ich vychladnúť. Karé odblaníme, nakrájame na väčšie rezne a naklepeme ich do strán. Potom ich osolíme, okoreníme a potrieme troškou oleja.
Kuracie prsia pomelieme - ideálne dva razy, aby boli jemnejšie - a pridáme červenú papriku, deci smotany, vajíčka, soľ a čierne korenie. Takto nám vznikne zmes, ktorou rezne dobre potrieme. Na každý kus mäsa ešte položíme špargľu, zabalíme, prípadne zatočíme a upevníme kuchynskou niťou alebo špáradlami.
Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Vychladnuté zemiaky prekrojíme na polovicu a do každej vydlabeme jamku. Stredy zemiakov rozmixujeme v miske spolu so zvyškom smotany, syrom, soľou, čiernym a karí korením na hladkú zmes a naplníme ňou zemiaky. Takto pripravené ich pečieme v rúre, kým sa na vrchu nevytvorí zlatistá kôrka
Medzitým mäsové balíčky sprudka opečieme na oleji v panvici z oboch strán a preložíme ich na pekáč. K výpeku z mäsa v panvici pridáme asi pol litra vývaru, necháme krátko prevrieť a prilejeme do pekáča. Mäso zakryjeme alobalom a dáme do rozohriatej rúry dopiecť asi na 10 minút.
Zdroj: dobre-recepty.sk
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.