Korzár logo Korzár

Pečieme s Korzárom: Rebarborovo-tvarohový cheesecake

Čím je zelená stonka mladšia, tým lepšie chutí.

(Zdroj: archív)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Rebarborovo-tvarohový cheesecake

Potrebujeme na cesto: 120 g polohrubej múky, 50 g masla, 120 g práškového cukru

Na ovocnú vrstvu: 250 g rebarbory (vážiť pred ošúpaním), 75 g kryštálového cukru, 30 g polohrubej múky

Na tvarohovú vrstvu: 500 g plnotučného tvarohu, 50 g práškového cukru, 2 vajíčka

Na polevu: 150 g kyslej smotany, 10 g práškového cukru, 10 g vanilkového cukru

Postup: Rúru predhrejeme na 190 stupňov. Maslo vymiešame s cukrom dohladka, pridáme múku a rukami natlačíme do tortovej formy s priemerom 22 centimetrov. Rebarboru ošúpeme, konce odkrojíme, nakrájame na menšie kúsky a premiešame ich s múkou a cukrom. Takto pripravenú rebarboru rovnomerne rozložíme na cesto a trocha utlačíme. Ak používame formu s odnímateľným dnom, tak podeň dáme ešte plech, ktorý zachytí vytekajúcu šťavu. Dáme piecť na 15 minút. Po vybratí stiahneme teplotu na 170 stupňov.

SkryťVypnúť reklamu

Medzitým vymiešame tvaroh s cukrom dohladka, potom po jednom zašľaháme obe vajíčka a vylejeme na predpečený korpus. Formu opäť vrátime do rúry na 40 minút. Po dopečení by mal byť stred trocha prepadnutý a takmer tuhý, ale na vrchu stále svetlý. Koláč necháme po vybratí 30 minút chladnúť. Smotanovú vrstvu vytvoríme vymiešaním všetkých surovín a rozotrieme ju na vrch tvarohovej plnky. Tenkým nožom obídeme obvod koláča medzi cestom a formou, dáme dole obruč a vložíme do chladničky aspoň na tri hodiny.

Zdroj: pradobroty.cz/nigella.com

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 896
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 424
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 148
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 266
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 544
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 075
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 926
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 634
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu