Hrianky so špenátovou praženicou
Potrebujeme: štyri krajce chleba, štyri vajíčka, jednu malú cibuľu, štyri hrste čerstvých špenátových listov, mleté čierne korenie, soľ, maslo
Postup: Špenátové listy opláchneme a osušíme. Kým sa nám panvica rozohreje, pokrájame cibuľu na drobné kúsky. Vhodíme ju do panvice a pridáme dve lyžice masla, opražíme. Keď sa cibuľka začne farbiť, pridáme do panvice aj špenátové listy a pod pokrievkou krátko podusíme. Pridáme vajíčka, poprášime korením a osolíme.
Za stáleho miešania počkáme na konzistenciu, ktorá nám vyhovuje. Niekto má radšej vajíčka tekutejšie, niekto zas celkom upražené.
Chlebíky opražíme na suchej panvici alebo ich pripravíme v hriankovači. Na ešte teplé rozvrstvíme špenátovú praženicu. Na ozdobu môžeme posypať ľanovými semienkami.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.