Losos s pažítkovo-horčicovou omáčkou
Potrebujeme: 1 väčší kus lososa bez kože (asi 675 g), soľ a mleté čierne korenie, štipku olivového oleja
Na omáčku: 1 - 2 PL olivového oleja, 1 najemno nasekanú šalotku, 1 najemno nasekaný strúčik cesnaku, 1 š kuracieho vývaru, 2 PL dijonskej horčice, 1/2 šálky plnotučného mlieka, 1 PL kukuričného škrobu, 2 PL nasekanej pažítky plus niečo naviac na ozdobu
Postup: Rúru predhrejeme na 230 stupňov a lososa položíme do zapekacej nádoby. Pokvapkáme ho olivovým olejom, posypeme soľou a mletým čiernym korením a dáme piecť do rozohriatej rúry na 10 - 15 minút, alebo kým mäso nezačne hnednúť.
Medzitým si na panvici zahrejeme trocha olivového oleja, na ktorom opečieme šalotku a cesnak dozlatista. Prilejeme kurací vývar, počkáme, kým nezačne jemne vrieť a primiešame horčicu. V malom pohári rozmiešame škrob v mlieku a prilejeme do omáčky. Za stáleho miešania pokračujeme vo varení, kým všetko nezhustne. Sporák vypneme a prihodíme pažítku. Upečeného lososa polejeme omáčkou a posypeme zvyšnou pažítkou.
Zdroj: thehealthyfoodie.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.