Korzár logo Korzár

Pečieme s Korzárom: Raňajkové škoricové cereálie

Známa dobrota v domácom prevedení.

(Zdroj: pexels.com)

Škoricové cereálie

Potrebujeme: 300 gramov hladkej múky, štipku soli, hrnček studeného masla rozkrájaného na malé kocky, vrecúško vanilkového cukru, pol hrnčeka studenej vody, 100 gramov roztopeného masla, dve vrecúška škoricového cukru (prípadne viac, ak chceme cereálie sladšie a škoricovejšie)

Postup: Múku spracujeme rukami so štipkou soli, vanilkovým cukrom a studeným maslom na mrveničku. Prilejeme pol hrnčeka studenej vody, istejšie je prilievať vodu postupne, každá múka saje tekutinu inak. Môže sa stať, že vodu budeme musieť priliať alebo pár lyžíc ubrať. Vypracujeme pružné cesto. Uložíme ho na hodinu do chladničky. Odležané cesto rozvaľkáme priamo na papieri na pečenie, ktorý sme posypali vrecúškom škoricového cukru. Pri vaľkaní sa cukor dostane do cesta. Vrch cesta potrieme roztopeným maslom a rovnomerne posypeme druhým vrecúškom škoricového cukru. Papier na pečenie s cestom presunieme na plytký plech. Cesto radielkom rozdelíme na kocky a plech vložíme do rúry. Pečieme na 180 stupňov približne 15 minút. Necháme vychladnúť a uložíme do dobre uzatvárateľnej nádoby, aby zostali chrumkavé.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 896
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 424
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 148
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 266
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 544
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 075
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 926
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 634
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu