Korzár logo Korzár
Sobota, 15. máj, 2021 | Meniny má ŽofiaKrížovkyKrížovky

Pečieme s Korzárom: Škvarkové pagáče s kyslou smotanou

Na raňajky s čajom, miesto koláča i na desiatu so sebou.

Škvarkové pagáče.Škvarkové pagáče. (Zdroj: fotolia)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Škvarkové pagáče s kyslou smotanou

Potrebujeme: 500 g polohrubej múky, 400 g pomletých škvarkov, 30 g droždia, mlieko, štipku kryštálového cukru, 2 žĺtky, 5 lyžíc kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie, 1 rozšľahané vajce na potretie

Postup: Z mlieka, droždia a štipky cukru necháme vzísť kvások. Múku si preosejeme do misky, pridáme kvások, kyslú smotanu, žĺtky, soľ, korenie a pomleté škvarky a vypracujeme z toho tuhšie cesto. Prikryjeme ho fóliou alebo utierkou a necháme pol hodiny nakysnúť. Následne ho vyvaľkáme na pomúčenej doske do štvorca na hrúbku asi dvoch centimetrov. Preložíme ho na polovicu dvakrát za sebou, aby opäť vznikol štvorec, potom ho znova prikryjeme a necháme polhodiny odpočívať.

Skryť Vypnúť reklamu

Rúru dáme rozohriať na 180 stupňov a plech si vyložíme papierom na pečenie. Po uplynutí času cesto vyvaľkáme ešte raz na hrúbku dvoch centimetrov a povykrajujeme z neho kolieska, ktoré poukladáme na pripravený plech. Ostrým nožom môžeme na vrchu urobiť mriežku. Pred pečením ich ešte potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme do rúry asi na 40 minút. V polovici procesu môžeme plech otočiť, aby sa pagáče upiekli rovnomerne.

Zdroj: receptyprekazdeho.sk

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Kúrenie počas jari: Ako si udržať teplo a ušetriť viac peňazí
  2. Videli ste, čo sa stane s vašim SUV po 100.000 kilometroch?
  3. Riešenie emisií v cestnej doprave, ktoré môže fungovať okamžite
  4. Niké spúšťa novú kampaň s Jánom Lašákom
  5. Slnkom zaliate pláže Južného Cypru sú len jedným z lákadiel
  6. Prečo sú pre mzdárku stravné lístky či karty najlepšie riešenie?
  7. Vyberte sa s nami na vandrovku, navštívime Spišský hrad a Levoču
  8. Prečo Slováci nemajú rezervy?
  9. Chcete, aby mali školáci Čerstvé hlavičky? Hlasujte
  10. Klus, Pirošíková, Bošňák dnes o 17.00 o slobode cestovania
  1. Ľudia vymieňajú autá za elektrobicykle. Záujem v Trenčíne rastie
  2. Opäť štartuje projekt Futbal v meste
  3. Videli ste, čo sa stane s vašim SUV po 100.000 kilometroch?
  4. Riešenie emisií v cestnej doprave, ktoré môže fungovať okamžite
  5. Atos stavia v Bulharsku nový špičkový superpočítač EuroHPC
  6. Kúrenie počas jari: Ako si udržať teplo a ušetriť viac peňazí
  7. Slnkom zaliate pláže Južného Cypru sú len jedným z lákadiel
  8. Prečo sú pre mzdárku stravné lístky či karty najlepšie riešenie?
  9. Budějovický Budvar je posledný český národný podnik
  10. Niké spúšťa novú kampaň s Jánom Lašákom
  1. Portfólio manažér: Čaká nás dobré obdobie pre ekonomiku 15 774
  2. Hokejové hviezdy v biznise nezažiarili. Až na jednu výnimku 11 818
  3. Pätnásť gréckych ostrovov, kde strávite skvelú letnú dovolenku 9 713
  4. Vyhrajú elektromobily, autá na vodík alebo hybridy? 9 533
  5. Boj Grékov za slobodu prebudil solidaritu v celej Európe 8 529
  6. Praktické rady, ako zmierniť prejavy alergií. Kľúčom je interiér 6 984
  7. Klus, Pirošíková, Bošňák dnes o 17.00 o slobode cestovania 6 819
  8. Túžite bývať vo svojom za pár mesiacov? Realita s Variant-Haus® 6 198
  9. Hľadáte firmu na predaj? Poradíme vám, ako ju nájsť 5 640
  10. Zaujímavé príležitosti po kríze. Analytici radia, kam investovať 5 564
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop