Cibuľkový hummus
Potrebujeme: 2 konzervy cíceru (alebo rovnaké množstvo vopred uvareného),polovicu citróna, 1 polievkovú lyžicu soli, 6 polievkových lyžíc oleja, 4 polievkové lyžice tahini (sezamová pasta), 2 strúčiky cesnaku, jednu cibuľu, petržlenovú vňať
Postup: Konzervovaný cícer zlejeme do sitka, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Nasypeme ho do mixéra a rozmixujeme na hladkú pastu. Cibuľu pokrájame na drobné kúsky, presypeme ju do hrnca, pridáme dve lyžice oleja a upražíme ju, kým nemá zlatú farbu.
K rozmixovanému cíceru pridáme upraženú cibuľku bez oleja, cesnak, soľ, tahiny pastu, šťavu z polovice citróna a zvyšné štyri lyžice oleja. Všetko ešte raz premixujeme.
Podávame s pita chlebom alebo tortilou a na hrubšie plátky nakrájanou mrkvou, uhorkou, jarnou cibuľkou a reďkovkou.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.