Korzár logo Korzár
Sobota, 15. máj, 2021 | Meniny má ŽofiaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Domáci hovädzí kebab na ihlici

Typickú pouličnú dobrotu si môžete urobiť aj vlastnoručne.

Hovädzí kebab.Hovädzí kebab. (Zdroj: Vladimír Mulík)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Domáci kebab

Potrebujeme: 15 drevených špízových ihiel, asi 1 kg mletého hovädzieho (môže byť aj mix hovädzieho a bravčového), 1 vajíčko, 1/4 šálky (š) sušenej petržlenovej vňate (alebo 1/2 š čerstvej), 1 čajová lyžička (ČL) sušenej cibule, 1 ČL sušeného cesnaku, 1 ČL papriky, 1 ČL soli, 1/2 ČL rasce, 1/2 ČL mletého čierneho korenia, pita chlieb, žemľa alebo ryža, paradajky, ľadový šalát, cibuľa, hummus, tzatziki alebo iný obľúbený dresing

Postup: Drevené ihly pred použitím namočíme aspoň na 30 minút do vody. Rozohrejeme si gril, prípadne ak používame rúru, natavíme ju na 180 stupňov. Mäso s vajíčkom a koreninami dáme do veľkej misy a dobre premiešame. So vzniknutej masy vyformujeme oválne fašírky, či už samostatne, alebo okolo konca ihlíc.

Skryť Vypnúť reklamu

Mäso dáme grilovať na asi 20 minút, pričom v polovici procesu ich kliešťami otočíme. Ak používame teplomer, pečieme, kým mäso nedosiahne vnútornú teplotu 70 stupňov. V prípade, že kebab budeme piecť v rúre, taktiež by to malo trvať 20 minút s tým, že tesne pred koncom zapneme asi na dve minúty funkciu gril, aby sa mäso opieklo.

Po dopečení ho necháme zopár minút odležať, prikryté alobalom. Podávme so zeleninou v klasickom pita chlebe, v žemli alebo s ryžou, dochutené obľúbeným dresingom.

Zdroj: deliciousonadime.com

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Kúrenie počas jari: Ako si udržať teplo a ušetriť viac peňazí
  2. Videli ste, čo sa stane s vašim SUV po 100.000 kilometroch?
  3. Riešenie emisií v cestnej doprave, ktoré môže fungovať okamžite
  4. Slnkom zaliate pláže Južného Cypru sú len jedným z lákadiel
  5. Niké spúšťa novú kampaň s Jánom Lašákom
  6. Vyberte sa s nami na vandrovku, navštívime Spišský hrad a Levoču
  7. Prečo sú pre mzdárku stravné lístky či karty najlepšie riešenie?
  8. Prečo Slováci nemajú rezervy?
  9. Chcete, aby mali školáci Čerstvé hlavičky? Hlasujte
  10. Klus, Pirošíková, Bošňák dnes o 17.00 o slobode cestovania
  1. Ľudia vymieňajú autá za elektrobicykle. Záujem v Trenčíne rastie
  2. Opäť štartuje projekt Futbal v meste
  3. Videli ste, čo sa stane s vašim SUV po 100.000 kilometroch?
  4. Riešenie emisií v cestnej doprave, ktoré môže fungovať okamžite
  5. Atos stavia v Bulharsku nový špičkový superpočítač EuroHPC
  6. Kúrenie počas jari: Ako si udržať teplo a ušetriť viac peňazí
  7. Slnkom zaliate pláže Južného Cypru sú len jedným z lákadiel
  8. Prečo sú pre mzdárku stravné lístky či karty najlepšie riešenie?
  9. Budějovický Budvar je posledný český národný podnik
  10. Niké spúšťa novú kampaň s Jánom Lašákom
  1. Portfólio manažér: Čaká nás dobré obdobie pre ekonomiku 15 784
  2. Hokejové hviezdy v biznise nezažiarili. Až na jednu výnimku 11 831
  3. Pätnásť gréckych ostrovov, kde strávite skvelú letnú dovolenku 9 718
  4. Vyhrajú elektromobily, autá na vodík alebo hybridy? 9 546
  5. Boj Grékov za slobodu prebudil solidaritu v celej Európe 8 541
  6. Praktické rady, ako zmierniť prejavy alergií. Kľúčom je interiér 6 996
  7. Klus, Pirošíková, Bošňák dnes o 17.00 o slobode cestovania 6 820
  8. Túžite bývať vo svojom za pár mesiacov? Realita s Variant-Haus® 6 198
  9. Hľadáte firmu na predaj? Poradíme vám, ako ju nájsť 5 643
  10. Zaujímavé príležitosti po kríze. Analytici radia, kam investovať 5 576
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop