Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Zdravšie langoše pečené v rúre

Tip na pochúťku s menším množstvom kalórií.

(Zdroj: Adobe Stock)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Špaldové langoše z rúry

Potrebujeme: 500 g celozrnnej špaldovej múky, štipka soli, 1/2 čajovej lyžičky (ČL) jedlej sódy, 2 dcl vlažného mlieka, 1/2 ČL kryštálového cukru, 1/2 bal. kyslej smotany, rastlinný olej

Postup: Z polovice vlažného mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások a necháme postáť asi 15 minút. Vo väčšej miske si zmiešame polovicu múky, soľ a jedlú sódu. K zmesi prilejeme kvások a postupne zapracujeme aj zvyšnú múku, mlieko a smotanu. Vzniknúť by malo vláčne cesto. Po vypracovaní ho necháme kysnúť na teplom mieste, kým nezdvojnásobí svoj objem.

SkryťVypnúť reklamu

Pripravíme si plech a vyložíme ho papierom na pečenie. Naolejovanými rukami odoberáme postupne menšie kusy cesta a vyformujeme z nich placky smerom zo stredu k okrajom. Hotové poukladáme na pripravený plech a necháme podkysnúť ešte asi 15 minút. Medzitým dáme rúru rozohriať na 220 stupňov. Nakysnuté langoše pečieme štyri minúty z jednej strany, potom ich otočíme a rovnako dlho pečieme aj z druhej strany. Podávame potreté pretlačeným cesnakom rozmiešaným v oleji, kečupom alebo kyslou smotanou a postrúhaným syrom.

Zdroj: receptynaobed.sk

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 623
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 126
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 130
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 219
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 898
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 721
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 573
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu