Korzár logo Korzár
Štvrtok, 15. apríl, 2021 | Meniny má FedorKrížovkyKrížovky

Pečieme s Korzárom: Veľkonočný baránok

Tradičná dobrota nielen pre domácich šibačov.

(Zdroj: Adobe Stock)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Veľkonočný baránok

Potrebujeme: 500 g polohrubej múky, 50 g práškového cukru, 200 ml vlažného mlieka, 75 g rozpusteného masla, 1 vajce, 1 vanilkový cukor, 1 kávová lyžička soli, strúhaná citrónová kôra, 100 g hrozienok

Kvások: 40 g kvasníc, 50 ml vlažného mlieka, 1 kávová lyžička cukru. Na potretie: 1 vajce

Postup: Kvások: kvasnice zmiešame s lyžičkou cukru, mliekom a dáme vykysnúť. Cesto: múku, cukor, vanilkový cukor, soľ, vajce, mlieko, maslo, citrónovú kôru a vykysnutý kvások dáme do väčšej misky. Pridáme hrozienka a premiesime. Povrch cesta posypeme múkou, zakryjeme utierkou a dáme kysnúť na teplé miesto podľa potreby 30 - 90 min.

Skryť Vypnúť reklamu

Z vykysnutej hmoty odoberieme štvrtinu. Zo zvyšku cesta tvarujeme malé guľaté slimáky. Z odloženého cesta vyformujeme hlavu, ucho, nohy a chvost. Jednotlivé kúsky kladieme na vymastený plech tesne vedľa seba do podoby baránka. Nakoniec baránka potrieme vajíčkom, necháme na plechu ešte trochu podkysnúť a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 40 min. pri teplote asi 180 - 200 stupňov.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Telefóny čaká zásadná zmena. Z dnešných nezostane takmer nič
  2. Po celý rok ako na dovolenke. Tak sa žije v Čerešniach
  3. Kia prechádza transformáciou, vo vrecku má aj Guinnessov rekord
  4. Kedysi rádio, dnes mozog auta. Poznáte históriu infotainmentu?
  5. Chceli by ste televízor alebo práčku k nákupu ako bonus?
  6. Korporátne dlhopisy s fixným ročným výnosom od 7 do 8 %
  7. Vyskúšajte newslettre denníka SME
  8. Festival pre dušu prináša návod, ako si zachovať duševnú pohodu
  9. Slováci sú rekordéri, majú aj 20 vernostných programov súčasne
  10. Bolesti kĺbov po Corone? Zbystrite pozornosť!
  1. Chceli by ste televízor alebo práčku k nákupu ako bonus?
  2. Korporátne dlhopisy s fixným ročným výnosom od 7 do 8 %
  3. Vyskúšajte newslettre denníka SME
  4. Lesné plody - Sila zo samotného srdca prírody
  5. Festival pre dušu prináša návod, ako si zachovať duševnú pohodu
  6. Slovník investora 05: Obchodovanie na burze
  7. Slováci sú rekordéri, majú aj 20 vernostných programov súčasne
  8. Po celý rok ako na dovolenke. Tak sa žije v Čerešniach
  9. Bolesti kĺbov po Corone? Zbystrite pozornosť!
  10. Goji: bobule šťastia pomáhajú proti depresii
  1. Telefóny čaká zásadná zmena. Z dnešných nezostane takmer nič 49 973
  2. Zo žraloka rybka. Ako sa rozpadlo impérium Maria Hoffmanna? 20 349
  3. Slovákom hrozia malé dôchodky. V čom je problém? 17 489
  4. Leto na ostrove Malta: desať najkrajších miest 15 528
  5. Krvou a železom: Ako Bismarck pred 150 rokmi zjednotil Nemecko 11 948
  6. Výber žiarovky môže mať vplyv na celkové zdravie 9 406
  7. Pomoc z prírody pri infekcii covid-19 8 658
  8. Veľkonočné inšpirácie, rozhovor so Zuzanou Šebovou 8 414
  9. Plánujete dovolenku na leto? Toto sú najkrajšie pláže Turecka 7 905
  10. Pán Králiček: Aj keď predávate „len“ kávu, musíte inovovať 6 751
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Koronavírus na Slovensku: Návštevníci si prezerajú tovar v obchodnom dome Ikea.

Prevádzky sa napriek nejasnostiam chystajú na otvorenie od pondelka.

9 h

Ako funguje vektorová vakcína a či mi spôsobí krvné zrazeniny.

4 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop