Cuketový nákyp
Potrebujeme: 4 hrnčeky nahrubo nastrúhanej cukety, 1 veľkú cibuľu, 4-5 vajec (podľa veľkosti), 250 g strúhaného syra, 5 strúčikov cesnaku, 1 hrnček detskej krupice, 1 prášok do pečiva, soľ, mleté čierne korenie, majoránku, 2 PL petržlenovej vňate, maslo
Postup: Cuketu, nasekanú cibuľu, vajíčka, strúhaný syr a pretlačený cesnak dáme do misky. Pridáme krupicu, prášok do pečiva a koreniny. Všetko premiešame tak, aby nám vzniklo riedke cesto. Formu alebo menší pekáč potrieme maslom a vysypeme krupicou.
Vylejeme cesto a necháme ho takto postáť aspoň 5 minút. Vďaka spojeniu cesta s krupicou by nemala po upečení vzniknúť tvrdá kôrka.
Nákyp dáme piecť do rúry, potrebujeme na to teplotu 180 stupňov a asi 50 minút. Na úplný záver pečenia poukladáme na vrch nákypu plátky masla, vyberieme a necháme trochu ochladnúť, aby sa dobre krájal.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.