Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom na Zelený štvrtok: Camembert v cestíčku s medvedím cesnakom

Dajte si dnes na tanier niečo zelené.

Camembert v cestíčku.Camembert v cestíčku. (Zdroj: Adobe Stock)

Camembert v cestíčku s medvedím cesnakom

Potrebujeme: zrelý syr camembertového typu, pór, 2 zväzky medvedieho cesnaku, lístkové cestom čili, mleté čierne korenie, soľ, olivový olej, vajíčko

Postup: Do misky nakrájame umytý cesnak, pór, soľ, korenie aj čili podľa chuti a premiešame. Syr z oboch strán osolíme, okoreníme a potrieme trochou oleja.

Lístkové cesto rozvaľkáme a prekrojíme na polovicu. Na jednu časť poukladáme syry tak, aby sme okolo nich mali dostatok voľného cesta. Na každý syr dáme dostatočnú vrstvu ochuteného cesnaku s pórom a všetko zakryjeme druhou polovicou cesta. Potom ho obrežeme tak, aby sme mohli okraje spodného aj vrchného cesta dobre zatlačiť a pozakladať, nech syr pri pečení nevytečie. Vrch každého balíčka potrieme rozšľahaným osoleným vajíčkom, poukladáme ich na plech a upečieme v rúre dozlatista. Ako príloha sa hodí zeleninový šalát, do ktorého tiež môžeme pridať zopár lístkov medvedieho cesnaku na dochutenie.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Recepty z Korzára

Súvisiace témy: Veľká noc 2025

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 812
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 323
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 145
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 262
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 781
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 012
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 853
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 496
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu