Džuveč s bravčovým mäsom
Potrebujeme: 500 g bravčového pliecka, 2 cibule, 2 mrkvy, 6 farebných paprík, 6 väčších paradajok, soľ, mleté čierne korenie, 2 čajové lyžičky mletej sladkej papriky, 3 strúčiky cesnaku, 200 g dlhozrnnej ryže, 4 lyžice oleja
Postup: Zeleninu podľa potreby umyjeme alebo očistíme. Cibuľu nakrájame nadrobno, mrkvu na malé kúsky. Papriku očistíme a nakrájame na prúžky, paradajky sparíme, olúpeme a nakrájame na kocky. Mäso si umyjeme, osušíme a taktiež pokrájame na kocky. Cibuľu a mrkvu osmahneme na panvici s rozohriatym olejom domäkka. Keď začnú meniť farbu, pridáme mäso a na silnom plameni všetko prudko opečieme.
Keď obsah panvice začne zlatnúť, dochutíme soľou, čiernym korením a sladkou paprikou, pridáme aj pretlačený cesnak a podľa chuti aj čili. Vmiešame aj pokrájanú papriku, zalejeme litrom horúcej vody, prikryjeme a necháme dusiť do zmäknutia.
Tesne pred dokončením pridáme paradajky aj so všetkou šťavou, čo vytiekla, vmiešame aj ryžu, prikryjeme a za občasného miešania varíme asi 20 až 25 minút, kým ryža nezmäkne. V prípade potreby ešte dolejeme vodu.
Na záver ešte dochutíme a podávame.
Zdroj: mamincinyrecepty.cz
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.