Zemiakové džatky naslano
Potrebujeme: 1 kg zemiakov, 3 PL hrubej múky, 100 g slaniny, soli
Postup: Zemiaky ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky a dáme variť do trocha osolenej vody. Keď sú mäkké, nescedíme ich, ale rovno do hrnca pridáme k múku. Za občasného miešania ju zaparíme, potom zemiaky popučíme a vytvoríme guľky. Aby sa kaša nelepila, ruky si priebežne namáčame v studenej vode. Na panvici opečieme nadrobno nakrájanú slaninu. V rozpustenej masti obalíme hotové guľky - nemiešame ich však varechou, len ich jemne ponadhadzujeme, aby sa nerozpadli. Podávame s opraženou slaninou a poliate masťou s pohárom kyslého mlieka.
Zdroj: radvarim.sk
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.