Zemiaková kuľaša
Potrebujeme: 1 kg zemiakov, vodu, soľ, hrubú múku, 1 cibuľu, tuk, 200 g údenej slaniny
Postup: Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme domäkka v osolenej vode. Zalievame ich len natoľko, aby boli úplne ponorené. Uvarené nescedíme, ale rovno v hrnci ich popučíme na kašu. Potom do nej zamiešame hrubú múku tak, aby sme ju dobre zahustili. Kašu odstavíme.
Cibuľu nakrájame na kolieska, slaninu na menšie kúsky a opražíme. Hotovú kuľašu dáme na tanier. Do stredu urobíme jamku a vyplníme ju tukom, cibuľou a slaninou. Podávame s kyslým mliekom.
Zdroj: toprecepty.sk
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.