Delikátne kuracie karí so špenátom
Potrebujeme: 2 polievkové lyžice (PL) rastlinného oleja, 3 ks (asi 500 g) kuracích pŕs, 1 veľkú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 2 čajové lyžičky (ČL) najemno nakrájaného zázvoru, 2 PL karí korenia, 1 PL mletého koriandra, 1/2 PL mletej rasce, 1 ČL sladkej papriky, 1/2 ČL škorice, 1/2 ČL soli, 1/2 ČL mletého čierneho korenia, 2 PL paradajkového pyré, 400 g krájaných paradajok, 240 ml kuracieho vývaru, 400 ml kokosového mlieka z plechovky, 1 PL kukuričnej múky rozmiešaná v 2 PL studenej vody na vytvorenie kaše (voliteľné), 50 g mladého špenátu
Postup: Mäso nakrájame na kocky a opečieme v panvici na oleji tak, aby sa zatiahlo. Prihodíme očistenú a najemno nakrájanú cibuľu a za častého miešania restujeme asi 5 minút. Prisypeme najemno nakrájaný cesnak, zázvor a koreniny (karí, koriander, rascu, papriku, škoricu, soľ a mleté čierne korenie). Po asi minúte pridáme paradajkové pyré (alebo pastu z tuby), krájané paradajky, vývar a kokosové mlieko. Všetko privedieme k varu a za občasného miešania varíme 10 minút, alebo kým mäso nebude hotové. Ak chceme omáčku hustejšiu, vmiešame ešte kašu z kukuričnej múky. Na záver prihodíme umytý špenát, a keď zvädne, mäso môžeme odstaviť. Podávame s ryžou a čerstvým koriandrom.
Poznámka: ak nemáme kokosové mlieko, môžeme ho nahradiť v pomere 50:50 ďalším kuracím vývarom a šľahačkovou smotanou.
Zdroj: kitchensanctuary.com
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.