Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Špagety s omáčkou z jedného hrnca

Variť sa dá aj bez množstva špinavého riadu.

Špagety z jedného hrnca.Špagety z jedného hrnca. (Zdroj: fotolia.com)

Špagety z jedného hrnca

Potrebujeme: 500 gramov špagiet, jednu cibuľu, päť strúčikov cesnaku, štyri kusy sušených paradajok, 2 konzervy lúpaných paradajok, 3 polievkové lyžice paradajkového pretlaku, 250 gramov malých čerstvých paradajok, pol hrnčeka zeleninového vývaru, 2 polievkové lyžice oleja, liter vody, hrsť čerstvého špenátu, hrsť čerstvej bazalky, soľ a čierne korenie

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup: Pripravíme si väčší hrniec, aby sa nám doň zmestili všetky suroviny vrátane vody. Do prázdneho hrnca vložíme na polovicu rozlomené surové špagety. Na špagety nasypeme na drobné kocky nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Pridáme na menšie kúsky rozkrájané sušené paradajky, na polovice rozkrájané čerstvé malé paradajky, paradajkový pretlak a obe konzervy lúpaných paradajok. Prilejeme olej a vývar. Na záver zalejeme litrom vody, osolíme, okoreníme a pridáme natrhaný špenát a bazalku. Hrniec presunieme na sporák a jeho celý obsah dobre premiešame. Dôležité je, aby všetky špagety boli ponorené v tekutine, v opačnom prípade by nezmäkli. Od momentu, kedy začali špagety vrieť si odsledujeme desať minút, to by mal byť dostatočný čas na ich uvarenie. Počas varenia obsah hrnca občas premiešame. Výsledkom sú uvarené špagety v hustej paradajkovej omáčke, ktorej je tak akurát. Na tanieri môžeme posypať syrom, či dozdobiť čerstvými bylinkami.

SkryťVypnúť reklamu

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 799
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 307
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 145
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 261
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 823
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 999
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 839
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 467
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu