Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom zo zásob: Ohnivá polievka na studené dni

Aj z konzerv a zvyšného mäsa sa dá vykúzliť skvelé jedlo.

(Zdroj: Adobe Stock)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Jednoduchá čili polievka s kuracím mäsom

Potrebujeme: 2 š uvareného kuracieho mäsa - pokrájaného na kocky alebo natrhaného vidličkou, 3 š kuracieho vývaru, 2 najemno nakrájané strúčiky cesnaku, 1 najemno nakrájanú cibuľu, 2 plechovky zaváraných zelených čili papričiek, 2 plechovky bielej fazule, 1,5 PL sušeného oregana, 3 ČL rasce, 1 ČL kajenského korenia, 1 plechovku krájaných paradajok, 1 š mrazenej kukurice, 2 PL olivového oleja, 1 PL múky, 2 ČL soli, čerstvý biely syr, koriander a zelenú cibuľku na vrch podľa chuti.

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Nakrájanú cibuľu krátko orestujeme na olivovom oleji. Primiešame cesnak a po asi minúte prisypeme múku. Všetko zamiešame, aby sa nám vytvorila zápražka. Pomaly do nej za stáleho miešania prilievame vývar. Následne pridáme čili papričky, zliatu a prepláchnutú fazuľu, oregano, rascu, kajenské korenie, soľ a krájané paradajky. Celú zmes privedieme k varu, potom znížime plameň na minimum a necháme pomaly vrieť asi 15 minút. Pred koncom pridáme kuracie mäso a mrazenú kukuricu, počkáme asi 5 minút, aby sa všetko prehrialo, a odstavíme. Podávame s rozmrveným čerstvým syrom, pokrájanou zelenou cibuľkou a koriandrom.

Zdroj: tealnotes.com

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 791
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 294
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 145
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 261
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 837
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 995
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 836
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 454
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu