Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Teplá večera pre celú rodinu do dvoch eur

Vyskúšajte placky, čo chutia ako zemiakové.

Placky z ovsených vločiek.Placky z ovsených vločiek. (Zdroj: Archív)

Placky z ovsených vločiek, čo chutia ako zemiakové

Potrebujeme: 100g ovsených vločiek, jedno vajíčko, jedna menšia cibuľa, dva strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, majoránku, soľ, olej, kečup a strúhaný tvrdý syr

Postup: Vločky nasypeme do väčšej misy a zalejeme ich vodou tak, aby bola pár centimetrov nad vločkami. Necháme hodinu postáť, za ten čas vločky tekutinu vsiaknu. K vločkám vyklepneme vajíčko, pridáme prelisovaný cesnak, lyžicu majoránky a štipku čierneho korenia, osolíme. Cibuľku nadrobno nakrájame a spražíme na oleji. Ešte teplú, aj s troškou oleja, pridáme k vločkám. Zmes dobre premiešame, ak by bola príliš riedka môžeme prisypať suché vločky.

SkryťVypnúť reklamu

Panvicu potrieme olejom a necháme dobre rozohriať. Priamo na panvici tvarujeme pomocou lyžice tenké placky, opečieme z oboch strán.

Výborne chutia s kečupom a tvrdým syrom alebo s kyslou smotanou. Ak potrebujeme výdatnejší obed, uvaríme k plackám zemiaky. Z tohto množstva surovín pripravíme dvanásť placiek.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 809
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 317
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 145
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 261
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 798
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 009
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 845
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 482
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu