Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom bez mäsa: Domáce makové šúľance

Medzi obľúbené pôstne jedlá patrili najmä tie múčne.

(Zdroj: Stock Adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Domáce makové šúľance

Potrebujeme: 250 g hladkej múky, 250 g hrubej múky, 1 vajce, 5 - 6 zemiakov uvarených v šupke, 100 ml vody, mletý mak, kryštálový cukor, 1 balenie vanilkového cukru, trocha masla

Postup: Zemiaky umyjeme a uvaríme v osolenej vode domäkka. Medzitým zomelieme mak. Keď sa zemiaky uvaria, necháme ich vychladnúť a ošúpeme. Na pracovnú dosku si pripravíme múku, do ktorej zamiešame najemno postrúhané zemiaky, pridáme vajíčko a začneme troška hniesť. Postupne pridávame po troške vodu, kým nevypracujeme hladké cesto - nemalo by byť tvrdé ani príliš mäkké.

SkryťVypnúť reklamu

Do dostatočne veľkého hrnca si dáme variť vodu a kým nám zovrie, vytvoríme z cesta šúľance. Cesto si rozdelíme na viacero častí, vytvoríme z nich v dlaniach hadíky, ktoré pokrájame na malé pásiky. Pre oblejší tvar ich ešte prešúľame v dlaniach. Pripravené ich dáme variť do vriacej vody na 10 až 15 minút domäkka. Medzitým si v miske zmiešame mak, cukor a troška masla. Uvarené šúľance vyberieme do misky s makom tak, aby sme s nimi nabrali aj trocha vody. Dobre ich premiešame, podľa potreby dosladíme a podávame.

Zdroj: mimibazar.sk

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 799
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 307
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 145
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 261
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 823
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 999
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 839
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 467
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu