Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom bez mäsa: Kapustníky nasladko ako od babičky

Tradičné jedlo je vhodné najmä na zimu.

(Zdroj: Archív fotolia)

Babičkine kapustníky nasladko

Potrebujeme: 600 g polohrubej múky, 30 g práškového cukru, 2 vajíčka, 80 g masla, štipku soli, 3 dcl teplého mlieka, 25 g droždia, tuk na vymastenie plechu

Plnka: 1 malú až stredne veľkú bielu kapustu, masť, práškový cukor, škoricu

Postup: Rúru predhrejeme na 200 stupňov a plech vymastíme olejom alebo tukom. V malej nádobe si pripravíme kvások zmiešaním droždia a lyžičky cukru vo vlažnom mlieku. Vo väčšej miske zmiešame múku, cukor, vajíčka, soľ a roztopené maslo. Do zmesi pridáme kvások a vypracujeme cesto. Misku prikryjeme a cesto necháme na teplom mieste nakysnúť.

SkryťVypnúť reklamu

Medzitým si urobíme plnku. Kapustu nakrájame natenko, osolíme a na tuku udusíme domäkka. Na začiatku dusenia môžeme podliať trochou vody. Na záver ochutíme práškovým cukrom a škoricou.

Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na hrúbku 2 až 3 centimetrov. Narežeme ho na menšie kúsky a naolejovanými rukami povyťahujeme do kruhu. Pripravené kúsky naplníme kapustou, zabalíme a poukladáme na plech. Pred pečením ich ešte potrieme olejom a mierne sploštíme na placku. Takto pripravené ich vložíme do rúry na asi 20 minút. Hotové na záver ešte potrieme olejom, maslom alebo mliekom.

Zdroj: lahke-recepty.sk

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 809
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 317
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 145
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 261
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 798
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 009
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 845
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 482
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu